Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що в країні планують почати випускати другу криптовалюту. Забезпеченням нової цифрової валюти повинні стати золоті резерви Венесуели.

Запуск, як очікується, відбудеться вже наступного тижня.

«Я не хочу забігати наперед, але у нас є сюрприз щодо золотого El Petro, який буде мати такі ж параметри, як і нафтовий El Petro», – сказав Мадуро на зустрічі з членами лівої партії «Вітчизна для всіх», передає kommersant.ru.

Криптовалюта El Petro була офіційно запущена у Венесуелі на цьому тижні. Про її створення стало відомо ще в грудні минулого року. Забезпеченням El Petro повинні стати нафта і газ країни. Ініціатива щодо випуску криптовалюти виникла після запуску у Венесуелі найбільшої в історії країни купюри у 100 тисяч боліварів, яка, як заявляв президент, повинна була стабілізувати грошовий обіг в державі.

Нагадаємо, що на тлі продовольчої кризи в південноамериканській країні не вщухають акції протесту. Інфляція вже перевищила рекордні 2600%. Спостерігачі кажуть, що Венесуела опинилася на порозі серйозної гуманітарної катастрофи.

Як писав «Вголос», країна отримала 735 мільйонів доларів прибутку у перший день продажу нафтової криптовалюти країни «Рetro».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ