Про це йдеться у доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ), – пише УНІАН.

«Посилення політичної кризи у Венесуелі є серйозною перешкодою для економічної активності, яка, згідно з прогнозами, скоротиться більш ніж на 12% у 2017 році, як наслідок, зменшиться виробництво нафти і загостриться невпевненість», – йдеться в доповіді МВФ.

На тлі інших країн Латинської Америки Венесуела залишається фактично єдиною з негативними показниками економічного зростання в цьому і наступному роках. МВФ відзначає, що в цілому по регіону зростання економіки за рік оцінюється в 1,2%. У 2016 році, крім Венесуели, зменшення ВВП було відзначено також у Бразилії, Аргентині та Еквадорі, проте в 2017 році і в прогнозах на 2018 воно задишиться лише у Венесуелі.

Порівняно з 2016 роком інфляція у Венесуелі, вважають експерти фонду, зросте більш ніж у дев'ять разів (з 254% до понад 2300%). Навесні МВФ прогнозував, що процес економічної рецесії у Венесуелі приведе країну до показника інфляції в 720% в поточному році і в 2068% – у 2018. Ситуація у Венесуелі має важкий характер через дефіцит товарів, галопуючу інфляцію та падіння доходів держави, зумовлене зниженням цін на нафту, а також масовими протестами проти політики президента Ніколаса Мадуро.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ