Про це йдеться у відповіді на запит DW

Проте експерти сподіваються, що у нього будуть внесені правки відповідно до тих рекомендацій, які вже були зроблені Венеціанською комісією.

Експерти вважають позитивним вже той факт, що Петро Порошенко подав законопроект про Антикорупційний суд до Верховної Ради, як це вони і радили.

«Нам відомо, що міжнародні партнери України критикували цей законопроект через те, що він у доволі широкому плані не відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії», - йдеться у повідомленні й зазначається, що ця критика стосується питань сфери юрисдикції суду, ступеню залучення міжнародних експертів до процесу відбору суддів, а також надто повільного процесу створення суду.

«Подальший шлях тут очевидний: внести правки до законопроекту й привести його у повну відповідність до наших рекомендацій, забезпечивши, щоб суд був спроможний досягти того, чого очікують від нього громадяни України», - йдеться у повідомленні.

У Венеціанській комісії взяли до уваги, що «президент України висловив свою готовність розглянути правки» до законопроекту про Антикорупційний суд.

«Ми сподіваємося, що у дискусії з Верховною Радою буде можливо поліпшити текст і ухвалити такий закон, який гарантуватиме, що цей суд буде спроможним виконувати свої завдання», - заявили у Венеціанській комісії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ