За документ проголосували 233 нардепи.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що з початку дії особливого періоду військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, пропонували укладати контракт строком до кінця особливого періоду та оголошення рішення про демобілізацію.

Фактично це означає, що контракти, які було укладено до набуття чинності Закону України №711-VIII від 06.10.2015 року, укладено на невизначений строк, оскільки дата завершення дії особливого періоду невідома. Це суперечить принципам договірного права та є дискримінаційним щодо групи військовослужбовців, які на цей момент зв’язані умовами таких безстрокових контрактів, пише «РБК».

Пропонують передбачити положення, згідно з якими військовослужбовцям, які вже уклали контракти із ЗСУ під час дії особливого періоду, надаватимуть право переукласти контракт строком на 6 або 12 місяців. Укладання такого нового контракту слугуватиме підставою для розірвання попереднього.

Щоб документ набув чинності, його ще мають підписати спікер парламенту і Президент, окрім того, документ мають опублікувати в офіційних друкованих виданнях.

ІА "Вголос": НОВИНИ