У п'ятницю, 19 березня, Верховна Рада України під час свого засідання не змогла прийняти законопроєкт про обчислення часу в Україні, яким передбачено скасувати переведення годинників на літній час.

Про це стало відомо в ході засідання парламенту.

За відповідний законопроєкт №4201 у другому чинтанні проголосували тільки 212 народних депутатів із 226-ти необхідних для прийняття рішення. Його відправили на повторне друге читання.

Його нормами передбачалося встановити обчислення часу на всій території України за єдиним київським часом без здійснення сезонного переходу. Київський час мав застосовуватися для усіх правовідносин, які виникають на території України.

У законі зокрема вказано:

«Розпорядок роботи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ і організацій усіх форм власності визначається і встановлюється за київським часом»
Розробники законопроєкту наполягають на тому, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого у третій часовий пояс за шкалою Всесвітнього координованого часу.

Слід зауважити, що раніше в профільному комітеті заявили, що, у разі набрання законом чинності до останньої неділі березня, Україна не буде переходити на літній час.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ