Верховна Рада ухвалила закон «Про вихід України з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав» (№0065).

Відповідне рішення підтримали 309 народних депутатів, пише Укрінформ.

Так, законодавчий акт передбачає вихід України з рішення про створення Антитерористичного центру держав-учасниць СНД, яке було підписано 21 червня 2000 року в Москві та ратифіковано ВР 4 жовтня 2001 року, а також вихід із рішення про Антитерористичний центр держав-учасниць СНД, підписаного 1 грудня 2000 року в Мінську та ратифікованого ВР 4 жовтня 2001 року.

Окрім цього, Україна, згідно з ухваленим законом, виходить із рішення про внесення змін і доповнень до положення про Антитерористичний центр держав-учасниць СНД, підписаного 28 листопада 2006 року в Мінську та ратифікованого ВР 6 березня 2008 року.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що на розгляд Ради внесуть законопроєкт про заборону чиновникам виїзду за кордон.

Депутат зазначає, що законопроєктом буде передбачено, що чиновник зможе покинути Україну лише за особистим дорученням президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ