Відзначимо, що згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Клюєва депутати дали тільки з третьої спроби: у перші дві не вистачало кількох голосів для прийняття рішення (222 за у першій спробі та 225 – у другій).

Зрештою з третьої спроби за це рішення проголосувало 228 нардепів (для прийняття рішення потрібно 226).

Як повідомляв «Вголос», Генпрокуратура внесла до парламенту три подання щодо арешту народного депутата України С. Клюєва.

За поданням Генеральної прокуратури України Служба безпеки України оголосила у всеукраїнський розшук народного депутата Сергія Клюєва.

3 червня 2015 року Верховна Рада України розглянула подання генерального прокурора В. Шокіна та зняла недоторканність і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України С. Клюєва, якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Крім того, генпрокурор у межах нового кримінального провадження проти С. Клюєва звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа. Зокрема, йому інкримінують незаконні оборудки з майном, відмивання доходів, приховування незаконного походження майна, а також надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

ІА "Вголос": НОВИНИ