За це проголосували 176 депутатів із 226 необхідних.

Нардепи також не змогли назбирати голосів на те, щоб відправити документ на доопрацювання.

Зокрема, перед голосуванням з критикою цього документу виступали представники «Батьківщини», які наполягали, що ця норма може застосовуватися до звичайних людей, які не зможуть себе захистити, а також представники «Самопомочі», які казали, що нереформована прокуратура не має отримувати таких повноважень, а також що проти України буде багато позовів у Європейський суд з прав людини, пише «Українська правда».

Тим часом, за прийняття документу традиційно виступали представники «Народного фронту», які заявляли про необхідність наповнення бюджету грошима екс-президента Віктора Януковича.

Як відомо, Кабінет міністрів 14 вересня затвердив і направив до Верховної Ради законопроект про спецконфіскацію, що дозволяє в досудовому порядку заарештовувати кошти та інші активи, отримані злочинним шляхом.

Депутати вже пробували раніше внести його у порядок денний, однак з цього нічого не виходило. Пізніше їм все ж вдалося внести документ в порядок денний.

Кабмін заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів суму у 10,5 мільярдів гривень.

Раніше Раді пропонувалися декілька законопроектів про спецконфіскацію майна, вкраденого попередньою владою, однак жоден з них не знаходив підтримки депутатів. Основним аргументом критиків таких законопроектів є побоювання, що він дозволить безперешкодно відбирати майно звичайних людей і вони не зможуть себе захистити.

ІА "Вголос": НОВИНИ