Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 26 вересня скасував рішення попередніх судів і закрив провадження за позовом  Романа Насірова до Державної фіскальної служби, у якому він просив суд роз’яснити наявність чи відсутність у нього як у голови ДФС повноважень при розстроченні податкового боргу компаніям, пов’язаним із екс-нардепом Олександром Онищенком.

Про це повідомив Центр протидії корупції, передають Наші гроші.

Це рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Сьогоднішнє засідання тривало понад 9 годин. Під час нього Насіров заявив низку клопотань, однак суд відмовив у їх задоволенні. Зокрема, він заявляв відвід суддям, вимагав усунути зі справи НАБУ та САП, просив передати справу до Великої Палати ВСУ.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року трійка суддів Окружного адмінсуду Києва (головуючий – Євгеній Аблов, судді – Павло Григорович, Ігор Смолій) повністю задовольнила позов на той час відстороненого глави ДФС Романа Насірова (звільнений з цієї посади 31.01.2018).

Фактично дане рішення ОАСК перекладало відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка з голови ДФС на керівників місцевих держподаткових інспекцій. Зауважимо, що позов Насірова до ДФС в Окружному адмінсуді потрапив до трійки суддів під головуванням Аблова із порушенням, про що свідчить звіт про авторозподіл.

У подальшому у червні цього року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив рішення ОАСК без змін.

Як відомо, НАБУ і САП зібрали докази і обвинувачують Насірова саме у зловживанні повноваженнями, які були предметом розгляду адмінсудів.

Насіров підозрюється у зловживанні владою, а саме – ухваленні низки незаконних рішень про розстрочення платежів з рентної плати на суму 2,019 млрд грн. за користування надрами для компаній, підконтрольних нардепу-втікачу Олександру Онищенку.

Прокурори САП передали обвинувальний акт щодо Насірова в Шевченківський райсуд Києва ще у листопаді 2017 року. Розгляд справи затягнув сам Насіров, на вимогу якого прокурори вимушені були зачитувати обвинувальний акт на понад 700 сторінок.

Справа Насірова повинна розглядатися у Вищому антикорупційному суді.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ