Жителька Одеси відсудила в медиків півмільйонну компенсацію за помилки, котрі вартували здоров’я її маленького сина. Відповідне рішення Київського районного суду міста Одеси залишив у силі Верховний суд України, повідомляє ТСН.
У справі фігурував один із структурних підрозділів Одеської обласної клінічної лікарні. Матір хлопчика поскаржилася на те, що її сину одразу після народження не були зроблені необхідні тестування та не встановлено правильного діагнозу. Через це він значно відстає у розвитку: не розмовляє, не має деяких навичок самообслуговування тощо.
«Жінка посилалась на те, що якби лікарі вчасно поставили діагноз її сину, його стан здоров’я був би значно кращим, а натомість він став інвалідом та до кінця свого життя потребуватиме сторонньої допомоги. Cудом встановлено, що відповідач є відповідальною організацією за проведення своєчасного скрінінг-обстеження, однак, своєю бездіяльністю співробітники структурного підрозділу створили загрозу життю та здоров’ю малолітньої дитини», - інформує пресслужба одеського суду.
Орган правосуддя наголосив на тому, що медики не провели необхідних досліджень, хоча мали таку технічну можливість, а також не надали рекомендацій щодо альтернативної діагностики генетичних захворювань. «Це призвело до того, що було згаяно час на встановлення діагнозу дитині», - пояснили працівники Феміди.

ІА "Вголос": НОВИНИ