Верховний Суд повернув у державну власність дитячий санаторій «Славутич» в Київській області, що належав співмешканці колишнього Президента Віктора Януковича.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

«Сьогодні Верховний суд підтримав принципову позицію ГПУ щодо викрадення в держави 6 000 кв. м дитячого санаторію, розташованого в мальовничому куточку Київщини на березі Канівського водосховища. Всі інтриги і маневри подолано. Любов Полежай і К - на вихід. Держава повернула законні права», - написав він у фейсбуці.

Як повідомлялося, в 2015 році Господарський суд Київської області повернув у державну власність дитячий санаторій «Славутич», який контролювався благодійним фондом Любові Полежай, співмешканки колишнього президента Віктора Януковича.

У квітні 2018 року Кабінет Міністрів передав майно колишнього дитячого санаторію «Славутич» в село Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області в управління Міністерства оборони.

Як писав «Вголос», 12 вересня, померла 8-річна дівчинка, яку у важкому стані госпіталізували з дитячого табору «Славутич». Дівчинка з липня перебувала в комі, померла в лікарні «Охматдит». Дитину з ознаками розладу травлення, загальною слабкістю, блювотою, в лікарню ввечері 2 липня привезла мати.

Нагадаємо, що 2 липня в приватному таборі «Славутич» в Переяслав-Хмельницькому районі сталося масове отруєння дітей, які приїхали на підготовку до змагань. Всього постраждали 12 дітей. Представники табору заперечують, що діти отруїлися в їх їдальні.

Як повідомили у Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, причиною отруєння дітей став зіпсований йогурт, який тренери табору видали дітям.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ