Про це у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

«У зв`язку із перешкоджанням державному підприємству у виконанні дій по забезпеченню нормальної роботи цього об’єкту, прокуратурою Києва здійснено дії по передачі майна у безпосереднє управління державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів», - написала Сарган.

За її словами, прокуратурою Києва проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення. Досудовим розслідуванням установлено, що Київською міськрадою без погодження з Верховною Радою, в порушення вимог ст. 150 Земельного кодексу та без одержання попередньої згоди Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, прийнято рішення «Про передачу земельних ділянок, які розташовані на Парковій дорозі у Печерському районі Києва ТОВ «Амадеус КО», яким для ТОВ передано вказану ділянку в оренду на 25 років.

Під час досудового розслідування слідчими прокуратури отримано ухвалу Апеляційного суду Києва стосовно накладення арешту на майно ТОВ «Амадеус КО» та передачі його державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів" для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання їх у належному стані.

ІА "Вголос": НОВИНИ