Про це повідомляє «Радіо Свобода».

До складу української команди «нескорених» увійшли 15 ветеранів бойових дій на Донбасі: представники Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки, прикордонної служби України, українського Добровольчого корпусу.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко назвав Invictus Games новаторським проектом, який поєднує в собі спорт, соціальні питання і психологію, дозволяє адаптуватися і розкрити свій потенціал бійцям, які отримали поранення і пошкодження на полі бою.

«Надзвичайно важливо, щоб наша держава послідовно і прогресивно розвивала всі можливості для людей, які отримали травми, пошкодження, щоб їхні сім'ї були інтегровані в наше суспільство і були успішними. Invictus Games як раз і є таким прикладом», - зазначив Петренко.

Invictus Games - міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, які заснував британський принц Гаррі в 2014 році, мета змагань - честь військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені і втратили здоров'я під час військової служби.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ