Про це заявив на брифінгу в Слов'янську 15 травня спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Я думаю, що механізм ООН (щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі - ред.) буде корисним, якщо Росія дійсно хоче розв'язання цього конфлікту. Це означає, що вона має ухвалити рішення вийти з цього конфлікту, вивести свої війська з Донбасу і дати місцевим мешканцям можливість відновити там нормальне життя.

Якщо Росія ухвалить для себе таке рішення, це свідчитиме, що вона зацікавлена у завершенні конфлікту, а якщо вона накладе вето на рішення Радбезу ООН, це означатиме, що вона зацікавлена у продовженні цієї війни», - сказав Волкер.

Він додав, що найважливішою альтернативою у цій ситуації є та, над якою США працюють кожного дня: Україна має стати сильною, заможною і успішною країною.

«Чим міцнішою і успішнішою буде Україна, чим привабливішою вона буде для окупованих територій, які прагнутимуть возз'єднатися з нею, тим складніше буде Росії продовжувати війну і утримувати їх під своїм контролем», - переконаний Волкер.

ІА "Вголос": НОВИНИ