Догляд за шкірою обличчя обов’язковий, адже вона піддається величезній кількості негативних впливів. Крім того, засоби з правильно підібраним складом здатні підтримати здоров’я, надати доглянутого вигляду. Сьогодні кількість косметичних брендів, які пропонують креми, тоніки, сироватки та чимало інших засобів, дуже велика. Серед топових – Neutrogena, Diet Esthetic, Bioderma, Biotherm, Eucerin тощо. Але ж як вибрати засоби догляду, які підійдуть саме для вашої шкіри? Розберемося в цьому детальніше.

Визначення типу шкіри та косметичної проблеми

Всі косметичні засоби можна розділити на 4 групи в залежності від типу шкіри, для якої вони призначені (для жирної, сухої, нормальної та комбінованої).

Тобто, щоб знайти саме той доглядовий продукт, який допоможе вам виглядати краще, необхідно визначити свій тип шкіри. Зрозуміти це доволі просто – проведіть наступний тест. Вам знадобиться серветка. Її потрібно прикласти до обличчя через декілька годин після вмивання. Важливо, щоб раніше не були нанесені ніякі засоби догляду. Цей спосіб чудово покаже, якщо у вас суха або жирна дерма. Тобто ви або побачите, що серветка повністю суха або ж помітите жирний блиск на ній.

Наступний крок – виявлення проблем, які хочете вирішити, використовуючи доглядову косметику. Дуже поширені наступні:

  • сухість або підвищена жирність в окремих ділянках;

  • акне, прищі;

  • вікові зміни;

  • пігментні плями.

Дуже зручно, що більшість засобів містять позначку, для якого віку вони призначені. Це суттєво спростить підбір правильного засобу.

Склад доглядової косметики: будьте уважні

Те, який ефект має доглядова косметика, залежить від складу. Зауважимо, що в залежності від типу шкіри вам знадобляться дещо інші компоненти. Однак є такі інгредієнти, яких краще уникати в будь-якому засобі. Наприклад, барвники, формальдегідні вивільнювачі, сурфактанти, парабени, ланоліни і їхні похідні, консерванти, які викликають подразнення.

Якщо у вас чутлива шкіра, то краще уникати сульфатів, вони діють на дерму як токсини, адже агресивно розчиняють захисний шар.

Доволі неприємні результати можна отримати, якщо використовувати спирти. Вони здатні викликати подразнення, навіть якщо у вас нормальна шкіра, без яскраво виражених проблем. Зауважимо, що краще уникати засобів із вазеліном у складі. Хоч він і зволожує, однак викликає парниковий ефект, тому, коли видалятимете засіб, відчуєте дискомфорт через пересушування шкіри.

Звертайте увагу на позначки на самих косметичних засобах. Наприклад, на флаконах Nivea завжди вказується, для досягнення якого ефекту призначений той чи інший засіб. Рекомендуємо також звертати увагу на відгуки про продукт. Звісно, повною мірою вони не можуть бути «порадниками», адже відрізняються вихідні умови (тип шкіри чи її проблемні ділянки). Однак уявлення про дієвість, наприклад, крему від зморщок, отримаєте.

ІА "Вголос": НОВИНИ