Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Тоді, 2 березня, Гройсман приїздив на шахту і заявив, що 200 млн резервного фонду Кабміну буде виділено на те, щоб купили засоби індивідуального захисту шахтарів. На сьогоднішній день ні копійки ще не витрачено на закупівлю. Може статися так, що прийде кінець року і скажуть, що гроші не використані. Але замість 200 млн, про які кілька разів Гройсман говорив на Кабміні, було прийнято рішення виділити 100 млн, але ще раз говорю – ні одного саморятівника не куплено», - зазначив він.

Також Михайло Волинець зазначив, що після аварій на шахті керівники не роблять жодних висновків: «Мене дивує наступне – після аварії на шахті керівники на місці не роблять висновків, самі вони не в змозі виправити ситуацію, тому що ціна на вугілля занижена, кошти, які заробляються львівськими гірниками, дуже часто перерозподіляються в інші області на виплату зарплати гірникам, де ситуація ще набагато гірша…».

А вчора, 26 жовтня, близько півночі на шахті «Лісова» державного підприємства «Львіввугілля» стався обвал породи, через що були травмовані гірники. Проте факт аварії намагались приховати.

«Госпіталізовано було 2 людини, хоча спочатку мова йшла про те, що трьох людей травмовано. Стан стабільний, але вони мають серйозні ушкодження всередині, зараз їм надається вся можлива допомога. Але тривожить наступне: мені так здається – це не нещасний випадок і факт аварії намагалися приховати. Бо коли від преси вранці я отримав інформацію про те, що стався обвал і люди травмовані, то звернувся до Міністра енергетики та вугілля, він дуже ствердно сказав, що ніякої аварії немає», - підкреслив Михайло Волинець.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ