Як зазначає свободівець, проект рішення з цього приводу зареєстровано ще 23 лютого 2017 року.

«На жаль, цей проект рішення так і не потрапив до порядку денного сесії, хоча у 2017 році перший заступник голови та заступник голови обласної ради вже звітували перед сесією. Такий вибірковий розгляд питань може свідчити про конфлікт інтересів», - зазначає депутат.

У своєму зверненні він посилається на низку законодавчих актів, які передбачають звіт посадовця такого рангу перед радою. Зокрема, повідомляє, що згідно з ч. 1 ст. 75 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» органи та посадові особи місцевого самоврядування є підзвітними, підконтрольними і відповідальними перед територіальними громадами. Вони періодично, але не менш як два рази на рік, інформують населення про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, місцевого бюджету, з інших питань місцевого значення, звітують перед територіальними громадами про свою діяльність.

Михайло Нискогуз вимагає включити свободівський проект рішення «Про звіт керуючого справами виконавчого апарату Львівської обласної ради про діяльність за 2016 рік» до порядку денного найближчого пленарного засідання Львівської обласної ради.  

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ