«У Польщі наших студентів побили за те, що вони вважають Львів українським. Цей інцидент є продовженням низки антиукраїнських провокацій у Польщі. Причина таких дій - свідоме цілеспрямоване нагнітання антиукраїнської істерії з боку польського Сейму та Сенату, а також пасивна реакція з боку офіційної української влади або взагалі її відсутність», - зазначив свободівець.

Поляки, за його словами, мають понести кримінальну відповідальність за побиття українських студентів у Ряшеві, а українській владі потрібно перестати закривати очі на антиукраїнські акції та почати захищати інтереси українців як за кордоном, так і всередині України. 

«Ми вимагаємо від МЗС України взяти під особистий контроль хід розслідування даного інциденту та звернутися з вимогою до польських органів влади не замовчувати злочин, а притягнути винних у побитті українців до кримінальної відповідальності», - зазначив Михайло Нискогуз.

Як писав Вголос, у місті Ряшів (Польща) група молодиків віком 18-20 років побила українських студентів, сперечаючись за те, кому належить Львів: Польщі чи Україні.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ