Про це розповіла заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гримак під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«У Львівській області є понад тисячу кілометрів теплотрас. Цього року було замінено близько 100 кілометрів. Звичайно, виглядає, що це небагато, якщо порівнювати із загальною кількістю, але 100 кілометрів за один рік – це насправді досить багато», – сказала чиновниця.

Вона додала, що нині всі бюджетні установи працюють над тим, щоб максимально зберегти енергію. Одним із головних заходів у цій роботі є заміна теплотрас, щоб не віддавати тепло в землю».

Крім того, на Львівщині активно відбувається модернізація котелень, зокрема в галузі освіти та охорони здоров’я.

«Заклади в цих бюджетних галузях уже навчилися і впевнено економлять свої кошти. Тому ми маємо дуже багато оновлених котелень, які перейшли на альтернативні види палива. Такі котельні є в різних районах нашої області», – сказала Ірина Гримак.

За її словами, у Львівській області є кілька населених пунктів, які взагалі не використовують газ, а перейшли на альтернативні види палива, – це міста Сколе та Золочів. Частково на альтернативну енергетику перейшли також Жовква, Перемишляни, Борислав та Трускавець.

ІА "Вголос": НОВИНИ