Про це розповів заступник міністра оборони генерал-майор Олег Шевчук в інтерв'ю виданню «Урядовий кур'єр».

«За чотири роки наші Збройні сили в межах міжнародної технічної й гуманітарної допомоги отримали матеріальних ресурсів на суму майже 247 млн дол», – зазначив він.

За словами Шевчука, Україні були передані радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби різних типів, безпілотні літальні апарати, автомобілі на базі HMMWV і Toyota Land Cruiser різних типів, радіостанції Harris Falcon-III, прилади нічного бачення, польовий шпиталь EMEDS, речове, продовольче, медичне майно та обладнання.

Заступник міністра підкреслює, що країни-партнери значно сприяють розвитку військової інфраструктури. Це стосується створення навчальних центрів: підготовки підрозділів Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Сил спеціальних операцій, Центру морських операцій Військово-морських сил, розбудови логістичної інформаційної системи.

«Допомагають іноземні фахівці й у реформуванні систем логістики та стандартизації наших Збройних сил. Очікуваний бюджет відповідного трастового фонду Організації північноатлантичного договору (НАТО) становить 4,1 млн євро. Країни-контрибутори тут – Бельгія, Данія, Канада, Нідерланди, Польща, Туреччина і Чехія», – зазначив Шевчук.

Також він нагадав, що між Міноборони та НАТО було підписано імплементаційну угоду з підтримки України відповідно до програми «Україна – НАТО», а також надання допомоги Україні в галузі логістики і стандартизації.


«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ