Мешканка Львова Галина Торська пояснила, чому громада не хоче будівництво готелю на вул. Вороного, яке лобіює Андрій Садовий.

Про це вона розповіла у коментарі для ІА «Вголос».

«Оскільки міська рада приймає рішення, як вона собі хоче і коли хоче, то ми боїмось, що до генерального плану внесуть різні поправки за допомогою детальних планів. Після громадських слухань ми написали масу своїх зауважень, відповідей на які ми досі не отримали. Коли почався карантин, Андрій Садовий запевнив нас, що ніяких засідань не буде, проте нещодавно містобудівна архітектурна комісія засідала онлайн. Цікаво, що на засіданні Любомир Зубач заявив, що жодних конфліктів у нас немає, хоч це зовсім неправда», - пояснила Галина Торська.

«Ми ще на початку березня писали багато листів із пропозиціями і зауваженнями у міськраду, проте досі ніхто із нас не отримав жодної відповіді. Ми нещодавно зателефонували в управління архітектури ЛМР і нам якась пані сказала, що зараз це все знаходиться на погодженні в головного архітектора і він ще не погодив відповіді на наші питання. Тобто, процедура, згідно з якою нам відповідь мала прийти до місяця часу, вже була порушена. Тим більше, що нещодавно це питання було винесене на засідання містобудівної ради, тобто, на наступний етап затвердження детального плану цієї території», - додала львів’янка.

«Крім того, наші будинки є старими, вони навіть не мають міцних фундаментів. Ми переймаємось, що під час таких масштабних будівельних робіт поруч, ми просто втратимо своє житло. Тим більше, що нам ніхто ніяких гарантій щодо збереження будинків не дає. Вони хочуть побудувати готель з паркінгом і зробити «вау», як вони самі сказали. То це «вау» може потім пролунати на всю Україну, коли від їхнього будівництва почнуть валитись будинки та інші пам’ятки архітектури. Забудовник від нас тікає і ми не можемо з ним ні про що домовитись», - підсумувала вона.

Більш детальну інформацію ви можете прочитати у цій статті “Для “своїх” закон неписаний: Садовий і його спонсори зводять готель на місці парковки у центрі Львова“.

ІА "Вголос": НОВИНИ