Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

У своєму коментарі один із учасників акції, народний депутат України, заступник Голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко наголосив, що зміна виборчої системи необхідна задля подолання політичної корупції.

«Усі так звані демократичні політсили, зокрема й Блок Петра Порошенка, перед виборами декларували, що виступатимуть за зміну виборчого законодавства. Ми вимагаємо, аби вони виконали цю свою обіцянку, але розуміємо, що їм цього не хочеться. Їм вигідно зберегти ту систему, яка є. Вона працювала на Януковича, а зараз – на нинішню владу.

Владі вигідна мажоритарка, тому що це політична корупція й можливість потім контролювати мажоритарників у парламенті, зокрема питанням виділення грошей на їхні округи. Окрім того, їм потрібні закриті партійні списки, щоби залишити корупційну складову. Їм не потрібно це змінювати, але це необхідно суспільству. Тільки зміна виборчої системи може зробити наступний склад парламенту суттєво відмінним від того, що є зараз», – заявив свободівець.

Водночас націоналіст зауважив, що це не остання акція з відповідними вимогами.

«Потрібно, щоби до таких мітингів долучалося більше людей. Що більший тиск на політиків, на кожного депутата, то ймовірніше, що потрібне рішення буде ухвалено. Варто також розуміти, що потрібно тиснути й на Президента – він контролює парламент і всі рішення, які йому потрібні, Верховна Рада підтримує», – зазначив депутат.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ