Голова постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, депутат Волинської облради від ВО «Свобода» Анатолій Вітів спрямував депутатське звернення до правоохоронних органів із вимогою повного й усебічного розслідування обставин стрілянини, яка сталася у Молодіжному лісівничому центрі державного заказника «Воротнів» 26 вересня. Звернення адресоване прокурору Волинської області Віктору Швидкому та начальнику ГУ Національної поліції у Волинській області Петру Шпизі.

«Спроби залякати журналістів і активістів на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника «Воротнів», що чинилися 26 вересня із застосуванням вогнепальної зброї, а також організація «нічних розваг» і гульбищ, у т. ч. із розпиванням спиртних напоїв високопосадовцями лісової галузі, у місці, призначеному для навчання та виховання дітей, не можуть залишатися непокараними. Вимагаю від керівників правоохоронних органів — обласної прокуратури та управління нацполіції в області — встановити і покарати осіб, які скоїли ці та інші кричущі правопорушення в державному заказнику «Воротнів», — зазначив на своїй сторінці у »Фейсбук" Анатолій Вітів, голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді .

Депутат просить звернути особливу увагу на те, що у "Воротневі" спостерігалася повна бездіяльність працівників поліції, котрі навіть не спробували отримати пояснення про мотиви та причини застосування зброї і встановити осіб, причетних до цього.

У зв'язку з цим голова постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності вимагає від ГУ Нацполіції у Волинській області:

* встановити осіб, котрі надали дозволи на використання майна Молодіжного центру у заказнику "Воротнів" не за призначенням;

* встановити та притягнути до відповідальності осіб, котрі перешкоджали журналістам у здійсненні професійної діяльності;

* встановити та притягнути до відповідальності осіб, котрі вчинили правопорушення, що виявилося у неправомірному застосуванні вогнепальної зброї за значного скупчення людей;

* встановити обставини та мотиви неналежного реагування працівниками Національної поліції на протиправні дії, які скоїли в заказнику "Воротнів", у тому числі застосування вогнепальної зброї, а також невжиття ними заходів щодо припинення інших правопорушень.

Від прокурора Волинської області:

* забезпечити здійснення нагляду за встановленням осіб, винних у скоєнні вказаних правопорушень 26 вересня 2018 року на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника "Воротнів";

* забезпечити здійснення нагляду за своєчасним, повним та об'єктивним встановленням всіх обставин подій, які сталися 26 вересня 2018 року на території Молодіжного лісівничого центру державного заказника "Воротнів".

ІА "Вголос": НОВИНИ