Про це повідомив начальник відділу адміністративної практики Управління патрульної служби Львова Тарас Гук під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Тарас Гук зазначив, що раніше здійснювати евакуацію автомобілів можна було лише під час складання протоколу. Цей документ можна було складати лише у присутності водія.

«Законодавець звільнив поліцію від обов’язку складання протоколів перед евакуацією. Тому ми абсолютно законно можемо евакуйовувати транспортні засоби без присутності власників», – сказав Тарас Гук.

«Є два випадки, коли можна евакуйовувати автомобілі, – порушення, передбачені 265-2: тимчасове затримання транспортних засобів, за Кодексом України про адміністративні правопорушення, та якщо авто суттєво перешкоджає дорожньому руху», – пояснив він.

Тарас Гук додав, що для того, щоб особа могла повернути свій транспортний засіб зі штрафмайданчика, вона має з’явитися у правоохоронні органи. Після того, як проти порушника буде винесено постанову про порушення у сфері безпеки дорожнього руху, він зможе забрати авто.

ІА "Вголос": НОВИНИ