Також обласні обранці вимагають створити тимчасову депутатську комісію для перевірки законності передачі землі ТЕЦ-2. Про це під час сесії Львівської обласної ради у вівторок, 5 грудня, заявив депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, передає кореспондент «Вголосу».

«До мене звернулися низка громадських організацій та ініціативних груп із сіл Сороки Львівські та Муроване з проблемою, яка виникла щодо встановлення на території цих населених пунктів так званого сміттєспалювального заводу, – зазначив Кошулинський. – Неодноразово звучали з вуст очільника міста Львова намагання завуалювати цю тему. Ми говоримо сьогодні про цю проблему не тільки тому, що мешканці цих сіл зібрали близько 1500 підписів проти цього, а говоримо про проблему, яка стосується земельної ділянки, що є у власності саме цих населених пунктів. Нагадаю, що в Україні немає жодної мобільної лабораторії, яка може визначити викиди після спалювання. Ми сьогодні маємо величезну проблему у північному напрямку розвитку міста Львова: так званий «Чорнобиль» – Грибовицьке сміттєзвалище. І якщо на території у північному напрямку, на території ТЕЦ-2 ще буде сміттєспалювальний завод, це перекриє розвиток міста Львова».

Також він додав: «Тому, звертаючись до голови ЛОДА, очільника ЛОР, прошу заборонити Львівській міській раді будівництво на території ТЕЦ-2 сміттєспалювального заводу, зобов'язати ЛМР гармонізувати стратегію поводження з ТПВ у місті Львові, створити тимчасову депутатську комісію для перевірки законності передачі землі ТЕЦ-2 і відновити право громад сіл Муроване і Сороки Львівські на використання за призначенням земельної ділянки, а також дати правову оцінку заяві очільника міста Львова щодо розпалювання ворожнечі між мешканцями Львова і цих сіл».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ