Про це, сьогодні, 20 квітня, йшлося на прес-конференції для ЗМІ за участю представників штабу АТО, ДСНС України у Донецькій області та неурядової Міжнародної організації Halo Trust, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Загалом, за 4 місяці цього року в зоні проведення АТО, розмінування ЗС України знешкодили майже 12500 вибухонебезпечних предметів
За попередніми підрахунками спеціалістів  територія Донецької та Луганської областей, яку треба очистити від вибухонебезпечних предметів, складає близько 700 000 гектарів.  Для цілковитого ж очищення території Донбасу потрібно від 10 до 15 років.

За словами начальника координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО полковника Сергія Зубаревського сьогодні найвразливішими залишаються населені пункти біля лінії зіткнення в районі проведення антитерористичної операції у так званій «сірій зоні». Підірватися на міні можна де завгодно, адже зоною ризику може бути практично будь-яке місце по обидва боки від лінії розмежування.

«За час проведення АТО групами розмінування інженерних підрозділів Збройних Сил України виявлено, вилучено та знешкоджено майже 150 тисяч вибухонебезпечних предметів, очищено 3000 га територій, — повідомив полковник Сергій Зубаревський. – Водночас, вже цього року від НВП ми плануємо очистити ще 94 ділянки, які знаходяться в 20 кілометрах від лінії зіткнення. Це понад 1000 гектарів», – наголосив начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО.

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ