Із відповідним зверненням на сесії Львівської облради виступив депутат від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, керуючий справами Львівської облради Валентин Харлов і заступник мера Львова Андрій Москаленко взяли участь у відзначенні Дня конституції Польщі у Львові.

«Разом з ними на цих заходах перебували і представники польської парамілітарної організації Стрілецький союз «Стшелец» імені Юзефа Пілсудського. Члени якої воювали проти Західноукраїнської Народної республіки», - уточнив він.

Також додав, що у той час, коли на Донбасі наші бійці захищали цілісність України, представники цієї організації ходили у військовій формі по Львову, проводили навчальні збори у львівській школі.

«Нас обурює, що представники Львівської міської влади та обласної влади Львівщини беруть участь у заходах з цією антиукраїнською організацією. Тому ми закликаємо СБУ перевірити участь у цьому представників влади та вжити заходів», – зазначив депутат.

Також реакції чекають і від голови Львівської облради та мера Львова.

Нагадаємо, 3 травня, у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції Польщі. Участь у них взяли поляки і представники влади міста Лева та області. Тоді Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський разом із польською громадою пройшли маршем центральними вулицями Львова на честь 227-ї річниці конституції Польщі. 

Більше про це можна прочитати за посиланням: «Львів – город русской, польськой і любой-другой слави?»

До слова, долучилася до заходу і польська парамілітарна організація Стрілецький союз «Стшелец» Юзефа Підсудського. 

Детальніше про її діяльність в Україні читайте у публікації «Вголосу»: «Союз стрільців Юзефа Пілсудського» у Львові: початок боротьби за «польське място»?

ІА "Вголос": НОВИНИ