Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначені заходи запроваджуються терміном на один рік відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015р. № 1146, ухваленої Урядом із метою захисту національних економічних інтересів та безпеки України, відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави, викликаних діями держави-агресора – Російської Федерації, які обмежують реалізацію законних прав та інтересів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України, та у відповідь на призупинення Росією дії Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року стосовно України.

Як відзначила у своєму коментарі заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська, Уряд і надалі відстоюватиме інтереси України й послідовно захищатиме українського товаровиробника на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Нагадаємо, 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила закон «Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України». 

9 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що після набуття чинності економічної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС тариф для українських товарів з 1 січня для поставок на ринок РФ буде в середньому 6%.

ІА "Вголос": НОВИНИ