Про це розповіли організатори фестивалю «Зашків-2017» під час прес-конференції у понеділок, 12 червня, передає кореспондент «Вголосу».

За словами виконавчого директора фестивалю Андрія Ковальського, на перших фестивалях у Зашкові була ідея пішої ходи молоді від Галицького перехрестя у Львові до музею Євгена Коновальця у цьому селі. Але близько 6 років тому виникла ініціатива їхати туди велосипедами, таким чином пропагуючи екорух. Відтак такий велопробіг традиційно збирає 300-500 учасників. Його маршрут пролягає від пам’ятника Степану Бандері у Львові до музею Коновальця у Зашкові.

Як додала режисер фестивалю «Зашків-2017» Наталка Криничанка, цьогоріч до основного велопробігу додається ще один, що стартує із Жовкви. Учасники обох велопробігів зустрінуться у с. Дорошів та спільною колоною вирушають до Зашкова.

Старт основного велопробігу о 10:00 год від пам’ятника Степану Бандері у Львові. Збір учасників – о 10:00 год.

Нагадаємо, упродовж 16-18 червня з нагоди 126-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця на Львівщині відбудеться традиційний фестиваль «Зашків» під гаслом «Джерело духу».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ