Як повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода», Львів – одне з найбільш щільно населених міст України. Також це – місто, де катастрофічно бракує дошкільних навчальних закладів. Минулого року у Львові налічувалось лише 97 дитячих cадочків, тоді як, ще у 1992 році їх було 182. Велику частину продали або віддали в оренду.

«За останні 10 років у Львові не було збудовано жодного дитячого садочка! Є постійні черги, незручності та брак вільних місць, приміщень тощо. Важко пригадати кількість нових збудованих державних садків за останні кілька років у нашому місті. Натомість, нескладно пригадати як кожен вільний клаптик землі у Львові з часом «перетворюється» на нову багатоповерхівку.

В майбутньому всі ці новобудови також будуть заселені людьми, які претендуватимуть на соціальну інфраструктуру – дитячі садочки і школи. Вони вже потерпають від перевантаження. Це замкнуте коло.

Окрім того, у Львові існують приміщення колишніх садочків, які перебувають у незрозумілих статусах, і їх не використовують за призначенням. Чому влада міста не може забезпечити львів’ян нормальними доступними умовами для розвитку та навчання їх дітей? Ці питання наразі є невирішеними», – розповів депутат фракції ВО «Свобода» в міськраді Андріян Гутник.

Свободівець звернувся до керівництва міста з відповідними запитами щодо надання наступної актуальної та достовірної інформації:

1)    про кількість дошкільних та середніх загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності, створених та зареєстрованих на території м. Львова у встановленому законодавством порядку впродовж 2006-2017 років.

2)    про кількість майнових комплексів дошкільних та середніх загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності, збудованих та введених в експлуатацію на території м. Львова впродовж 2006-2017 років.

3)    щодо багатоквартирних житлових будинків, введених в експлуатацію на території м. Львова упродовж 2006-2017-го років.

4)    про  кошти у розвиток інфраструктури населеного пункту, від сплати яких було звільнено замовників будівництва на території м. Львова згідно ухвал Львівської міської ради

5)    про кошти з цільового фонду розвитку соціальної інфраструктури м. Львова, які були виділені та використані на проведення капітальних ремонтів/ будівництва нових будівель для дошкільних та середніх загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності м. Львова впродовж 2006-2017 років

 «Рішення щодо розбудови нових приміщень у Львові приймають, незважаючи на критичний брак освітніх закладів. Куди батькам вже цього року влаштувати дітей? Відповіді, наразі, не може дати ніхто. Тим часом, місто продовжують заповнювати все більше новобудов. Три мільйони квадратних метрів у Львові перебувають в роботі і це – не дошкільні заклади, а комерційні проекти», – додав свободівець.

ІА "Вголос": НОВИНИ