Прес-секретар міністра внутрішніх справ Інна Кисіль назвала "безпідставними звинуваченнями" висловлювання заступника Генпрокурора, прокурора Донецької області Олексія Баганця про те, що підлеглі неправильно інформують Юрія Луценка про ситуацію в міліції.

Про це вона заявила в інтерв’ю, коментуючи вчорашню заяву Баганця на прес-конференції в Донецьку. "Це або політична гра... Я розумію їх бажання не віддавати слідство. Хай він наведе конкретні факти", - сказала прес-секретар міністра, передає "Острів".

На думку Інни Кисіль, недружній пасаж заступника Генпрокурора по відношенню до МВС викликаний небажанням віддавати міліції розслідування кримінальних справ в економічних злочинах, зроблених високопосадовцями. Зараз ця функція належить прокуратурі, проте, - вважає прес-секретар Луценка, - прокуратура не справляється з валом таких справ.

Інна Кисіль звернулася до Олексія Баганця з питанням: "Чому, після виявлення фактів і порушення кримінальних справ, винні все ще на волі, або взагалі закордоном?". Відповідаючи на це питання, вона привела дві основні причини: "Сьогодні законодавством України визначено виняткове перебування під слідством органам прокуратури економічних злочинів, які вчинені посадовцями високого рангу. І зараз прокуратура завалена такими матеріалами і кримінальними справами, з них розслідувані менше половини. Проблема існує і з своєчасним прийняття рішень про порушення кримінальних справ щодо посадових злочинів і затриманні осіб, які проходять за кримінальними справами, органами прокуратури".

Крім того, за словами Інни Кисіль, значна частина економічних злочинів цієї групи все одно розслідується при безпосередній участі слідчих міліції.

"Значна частина виявлених оперативними підрозділами міліції посадових злочинів розслідується не органами міліції, а прокуратурою, згідно КПК. Але при цьому оперативно-розшукові заходи щодо виявлення і документування вказаних злочинів, дослідча перевірка таких матеріалів здійснюється оперативними підрозділами МВС. Надалі, матеріали про злочини такої категорії передаються слідчим прокуратури, які порушують кримінальні справи. Але оперативний супровід, робота у складі слідчо-оперативних груп залишається все-таки за оперативними працівниками міліції. І нерідко до складу слідчих бригад включаються слідчі МВС, які в повному обсязі, за дорученням працівників прокуратури, розслідують такі справи. Так у складі різних слідчих груп перебувають 173 слідчі органів МВС, які розслідують кримінальні справи, що є у виробництві прокуратури", - пояснила Інна Кисіль.

29 липня, на прес-конференції в Донецьку заступник Генпрокурора Олексій Баганец заявив про незнання Юрієм Луценком реальної ситуації в міліції, оскільки його дезінформують його підлеглі.


ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ