Відповідне звернення до депутатів Львівської облради від колективу ТРК «Львів» зачитала під час сесії ЛОР у вівторок, 30 січня, журналістка Оксана Клим, передає кореспондент «Вголосу».

«За задумом авторів реформи суспільного мовника в регіоні залишаються в ефірі лише ранкові розважальні програми. Все інше – це непотріб. І це в умовах пропагандистської та реальної війни, – зазначила вона. – Також закриті практично всі авторські програми львівського радіо».

За її словами, відповідно до стратегії розвитку суспільного мовника, під скорочення підпало понад 70% усіх працівників львівської регіональної філії.

Тому колектив закликає депутатів ЛОР звернутися до української влади з вимогою призупинити дію закону про суспільне мовлення. Також заслухати на сесії ВРУ звіт голови Держтелерадіо України Наливайка.

Як вже повідомляв «Вголос», сьогодні, 30 січня, працівники Львівського обласного радіо та телебачення пікетували Львівську обласну раду, де саме відбувається сесія. 

25 січня керівники Львівського обласного радіо та телебачення під час сесії Львівської міської ради виступили з критикою реформи суспільного мовлення. 

Натомість Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook зазначив, що «багато років ЛОДТРК (Львівська обласна державна телерадіокомпанія) жила корупцією, крадіжками, клановими зв'язками, родинними дрібними бізнесами навколо виробництва телепродукту (та й просто незаконними крамничками на території), продажем ефіру, що їй не належав, джинсою та цілуванням влади нижче спини і припудрюванням (буквально) сановної голови особисто керівником»

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ