Про це заявив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

Політик наголосив, що рівень доларизації російської економіки за останні 20 років дуже впав.

«Треба сказати, що прості громадяни на таксі в булочну не їздять і доларами не розраховуються. Рівень доларизації російської економіки за останні два десятиліття дуже впав. Не думаю, що звичайні люди прямо відчують на собі такі заборони з боку США, адже міняти долари в обмінниках можна буде, як і раніше. Думаю, багато хто, незважаючи на те, що в сенсі заощадження грошей євро більш вигідний, залишаться з доларом», - пояснив він.

Разом з тим, екс-депутат вважає, що нові санкції США в будь-якому випадку приведуть до певної хвилі невизначеності всередині країни.

«Однак нова хвиля невизначеності, ускладнення механізму міжнародних платежів безумовно призведе до подорожчання банківських операцій, неможливості для багатьох підприємств кредитуватися, а значить - до нового циклу економічної кризи. І ось це відчують уже всі громадяни», - зазначив він.

Нагадаємо, США оголосили про запровадження нових санкцій проти РФ, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії.

Санкції обіцяли впровадити двома етапами. Перший набуде чинності вже 22 серпня, а другий зреалізують у випадку, якщо Москва не виконає американських вимог щодо біологічної та хімічної зброї.

Відразу після появи у ЗМІ інформації про запровадження можливих санкцій російський рубль рекордно обвалився. Згодом прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що вважатиме впровадження цих санкцій «війною», але при тому наголосив, що Росії вони «не страшні».

Згодом у США розкрили деталі нових санкцій проти Кремля.

ІА "Вголос": НОВИНИ