Львів у четвер, 3 серпня, попрощається з двома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

На 11 та 12 годину запланований похорон Андрія Лабецького та Григорія Іванюка.

У Гарнізонному храмі об 11 годині розпочнеться чин похорону Андрія Лабецького. Його поховають на Личаківському кладовищі.

Андрій народився у місті Турка, що на Львівщині. У 2018 році брав участь у зоні ООС. Обороняв Батьківщину на Маріупольському напрямку.

Після початку повномасштабного вторгнення рф чоловік знову став на захист України.

Брав участь у боях на Київщині, згодом виконував завдання на Запоріжжі. Пізніше воював на східному напрямку в 67-й ОМБР «Добровольчий Український Корпус». Відзначився на війні, адже зберіг життя цілого взводу. Допомагав евакуювати цивільних та поранених.

Андрій Лабецький загинув 25 липня у 52-річному віці. У нього залишився брат, побратими та друзі. Вічна пам'ять Герою!

На 12 годину в храмі Пресвятої Трійці (Рясне, вул. Шевченка, 311 а) запланований чин похорону Григорія Іванюка. О 14 годині військового поховають на Ряснянському цвинтарі.

Григорій народився на Львівщині в селі Майдан. Згодом разом з родиною переїхав до Львова. Закінчив ліцей № 94, здобув професійно-технічну освіту.

У мирний час чоловік працював взуттярем та в будівельній сфері.

Упродовж 2015-2016 років виконував бойові завдання в зоні АТО у складі 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контрадмірала Михайла Білинського.

Після 24 лютого 2022 року Воїн боровся з окупантами на сході України в складі 103-ї окремої бригади ТрО, опанував професію бойового медика.

Григорій Іванюк загинув 28 липня у 44-річному віці. У чоловіка залишилися батьки, сестра, брат, дружина та двоє дітей. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ