[media=114228,114230,114231,114232,114234,114238,114240] 

Нагородження відбулося перед початком засідання виконкому Національного олімпійського комітету України у Львівській області сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Крім відзначень спортсменів, під час урочистостей нагородили також лауреатів конкурсу серед спортивних журналістів «Львівщина олімпійська» й лауреатів відкритого обласного конкурсу малюнка на олімпійську тематику під гаслом «НОК України – 25 років».

Найкращою спортсменкою Львівщини у вересні стала майстер спорту України міжнародного класу Оксана Гергель. Цю нагороду вона здобула за перемогу у ваговій категорії до 60 кг на чемпіонаті світу з вільної боротьби серед жінок, що відбувся у Лас-Вегасі (США). Варто зазначити, що Оксана Гергель очолила рейтинг найкращих борців світу в категорії до 60 кг 2015 року.

За підсумками жовтня найкращою спортсменкою визначили представницю львівської школи сучасного п’ятиборства Валерію Пермикіну. Цією нагородою спортсменку вшанували за здобуття бронзової медалі VІ Всесвітніх ігор серед військовослужбовців (м. Мунджеон, Республіка Корея) у командних змаганнях із сучасного п’ятиборства.

Найкращою спортсменкою листопада стала представниця бодібілдингу, чемпіонка світу 2015 року Оксана Бригідир. Члени колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації та члени виконкому відділення НОК України у Львівській області вирішили віддати їй відзнаку за здобуту золоту нагороду на чемпіонаті світу з бодібілдингу (в категорії бікіні до 169 см), який відбувся 13-16 листопада 2015 року в Рачіце (Чехія).

Оксана Бригідир зазначила, що бодібілдинг не є олімпійським видом спорту, однак, «бачачи прапор України та чуючи гімн на змаганнях, хочеться робити все більше для своєї Батьківщини, а такі нагороди мотивують до нових звершень».

У грудні найкращим спортсменом Львівської області обрали майстра спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту Романа Гладиша. Це звання молодий спортсмен виборов завдяки бронзовій нагороді в індивідуальній гонці на 15 км (скретч) на другому етапі Кубка світу з велосипедного спорту на треку (м. Кембрідж, Нова Зеландія).

Роман Гладиш сказав, що для нього дуже важливою є ця відзнака, і подякував тренерам, які для спортсмена «створили трамплін, без якого жодних нагород не було б».

Відзнаку з нагоди ювілею олімпійського комітету отримав також голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський. Він зазначив, що є гордим від того, що може бути членом олімпійської родини Львівщини, адже  олімпійці – це «щасливі люди, які дбають про своє здоров’я та свій дух».

Як писав «Вголос», 25 вересня у Львові відзначили найкращих спортсменів та тренерів Львівщини за підсумками червня та серпня 2015 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ