Чоловік не дожив менше як 2 місяці до свого 75-річчя. Ярослав Городиловський відомий тим, що багато років успішно працював в галузі дитячого розвитку та доклав чимало зусиль для розвитку позашкільної освіти у Шевченківському районі міста Львова.

Як повідомив «Вголос», новину про смерть пана Ярослава оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook отець Юрій (Юстин) Бойко, синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ.

"Ще недавно служив з ним Літургію, молилися разом, він читав Апостола, а тепер він пішов до Господа по заслужену нагороду до вічності. Праведний муж! Але як людині мені до сліз боляче, що ми втрачаємо таких людей … Та життя іде вперед. Його приклад життя і внесок у розвиток української освіти є надзвичайно великий!", - написав отець Юстин. 

Як зауважив священнослужитель, пан Ярослав Городиловський багато років був учасником хору «Благовіст», який діє при парафії святого Архистратига Михаїла, якою опікуються монахи греко-католицького чернечого ордену Студитів. 



Свої співчуття стосовно смерті відомого педагога виказали також у відділі освіти Шевченківського та Залізничого районів міста Львова. 

"Пішла з життя людина, чий внесок у розвиток дітей Шевченківського району важко переоцінити. Свідченням цього є його багаторічна гідна і високопрофесійна робота в закладі позашкільної освіти. Передчасна смерть Ярослава Зеноновича – це непоправна втрата для його рідних, близьких, друзів, колег та вдячних учнів. Світла пам’ять про нього назавжди лишиться в наших серцях", - йдеться в повідомленні. 

Як зазначили у відділі освіти, усіх небайдужих, які мають намір підтримати родину пана Ярослава, просять переказувати кошти за реквізитами:

Реквізити для допомогти 5168757351935079
(Ірина Городиловська - донька).

Нагадаємо, як писав "Вголос", у Львові небайдужих закликають допомогти у видужуванні хлопчика з важким діагнозом.  11-річний Артур Курило зі Львова хворіє на ДЦП. Дитина потребує коштовної реабілітації в центрі «Вернигора» у Модричах. Її вартість становить 95 тисяч гривень. Це колосальна сума для мами хлопчика, яка самостійно виховує дитину.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ