Про це повідомляє CNN.

Найбільш популярні рецепти молодості та краси такі:

1) Таїті (олія моної) : звичайна кокосова олія, попередньо замочена у квітці тіари або таїтянської гарденії. За словами місцевих жінок, вперше її винайшли ще дві тисячі років тому. Цей засіб можна використовувати замість крему для тіла та обличчя, або як ополіскувач для волосся.

2) М'янма (деревний порошок танака) : бірманські жінки використовували його тисячоліття тому як засіб, що захищає від впливу сонячних променів. Порошок складається із подрібненої суміші деревини і кори дерева танака. Пудру, яка утворювалася, наносили на щоки, чоло та підборіддя.

3) Баньо-Віньоні, Італія (термальні ванни): до римських купалень приходили навіть паломники для зцілення тіла. Ванни допомагали позбутися від шлаків і токсинів, мати сяючу шкіру, а також вилікувати ревматизм, артрит та інші захворювання.

4) Марокко (Арганова олія): додавалася у їжу, використовувалася у медицині та косметології для доглянутого стану нігтів, волосся та тіла.

5) Коста-Ріка (зелений чай): деякі місцеві племена застосовували його для детоксикації організму, боротьби зі шрамами на тілі, лікування запалення та зняття набряклості під очима.

ІА "Вголос": НОВИНИ