Американські авіакомпанії вирішили ввести нові правила перельотів у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це інформує «Голос Америки».

Відтепер пасажирам буде заборонено сідати на борт літака без маски.

Зазначається, що авіакомпанії будуть інформувати пасажирів щодо правил носіння масок перед польотом, що одне оголошення буде робитися безпосередньо на борту.

Крім того, перевізники планують видавати маски тим, хто їх потребуватиме.

Кожна компанія в праві самостійно вирішувати, які санкції застосовувати стосовно пасажирів, які не дотримуватимуться нових правил.

Зокрема повідомляється, що ім'я порушника може бути внесено до так званого «чорного списку».

Серед авіакомпанії, які вирішили вводити нові правилат такі гіганти як Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines і United Airlines.

Деякі авіаперевізники запропонували зробити певні винятки для дітей, людей з інвалідністю, пасажирів, які вживають їжу або напої.

Низка авіакомпанії та профспілок закликали США прийняти низку правил на федеральному рівні.

Зокрема йдеться про знезаражування літака, обов'язкове носіння масок та визначення кількості місць, які слід продавати на кожному рейсі.

Крім того, стало відомо, що нові правила діятимуть протягом усієї кризи у сфері охорони здоров'я, яка була спричинена пандемією коронавірусу.

Представники пілотів авіакомпанії American Airlines заявили, що авіаперевізникам наразі не варто конкурувати, адже йдеться про безпеку.

Як писав «Вголос», три авіакомпанії відновляють авіасполучення з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ