Відома львівська активістка та голова ГО «Об’єднання добровольців» Олена Живко потрапила у лікарні у важкому стані і підозрює, що її намагалися отруїти.

Про те, що з нею сталося та хто може бути до цього причетний, вона розповіла у коментарі «Вголосу».

Живко, зокрема, повідомила, що 23 січня їй зателефонував чоловік, який представився працівником Шевченківського райвідділу поліції Львова, і заявив, що хоче її допитати щодо пікету добровольцями засідання сесії Львівської міськради 12 грудня минулого року.

«Я погодилась, причому чоловік наполягав, що прийде до нас у штаб «Об’єднання добровольців». І вранці 24 січня ми зустрілися, я зробила каву і почалась розмова. Проте у той час у штаб прийшли відвідувачі, я відлучилась, залишивши на столі своє горнятко. Потім повернулася, допила каву і ми договорили. І коли цей чоловік пішов, мені раптово стало дуже погано: набрякли губи і запухло горло».

Жінка додала, що відразу викликала «швидку» і їй зробили уколи, оскільки  важко було дихати. «Швидка» забрала Живко вже у стані анафілактичного шоку.

«У лікарні я пробула 9 днів з дуже високою температурою. І вже коли мені стало легше, поцікавилась у лікарів, через що могло таке трапитися, оскільки я не алергетик. Сказала також, що підозрюю отруєння, що мені щось підлили.  Лікарка відповіла, що такий варіант можливий, бо таку швидку алергічну реакцію і шок не могла спричинити їжа».

Також Живко здала  аналізи і очікує на результати. При цьому  звернулася у Франківський відділ поліції і подала заяву із підозрою отруєння та замаху на вбивство. «Однак досі жодної реакції немає, ніхто на цю заяву не реагує. Я до того ж не знаю: чи зі мною спілкувався чинний працівник поліції, чи ця особа не працює у правоохоронних органах», - уточнила жінка.

За словами Живко, вона продовжила лікування вдома, проте її стан згодом знову погіршився. «З п’ятниці до понеділка у мене кожні шість годин були нові напади і далі в організмі залишається якась речовина, яку ми ще не можемо виявити. Я вже четвертий день у лікарні. Хоча до цього жодних проблем зі здоров’ям не було», - повідомила активістка.

Також Живко додала: те, що з нею сталося, на її думку може бути справою рук мера Львова Садового.

«Скоро місцеві вибори, а мер Львова Садовий ні через інформаційний бруд, ні через психологічний тиск і погрози поліції не зміг мене «заспокоїти», тому, думаю, наближені до нього люди вдалися до таких жахливих методів. На мою думку, це саме мафія Садового за підтримки поліції зводить зі мною рахунки, не гребуючи нічим. Та я одужаю, буду добиватися правди через людей і міжнародні інстанції і знайду розв’язку у цій справі».

Також Живко уточнила: «Коли ми почали акції протесту проти чинного мера, першим, хто почав на нас тиснути, зокрема на мене і мою організацію, були працівники поліції. Я отримувала різні погрози. І мер Львова своїми діями показав, що вони всі – одна шайка разом з теперішнім очільником Нацполіції Львівщини Віконським.

Зараз я бачу, що поліція не збирається розслідувати цей інцидент і складається враження, що вона хоче, аби ця справа не зрушила з мертвої точки. І це викликає у мене ще більше питань».

ІА "Вголос": НОВИНИ