Сьогодні, 22 листопада, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова мала зустріч з  надзвичайним і повноважним послом Федеративної Республіки Німеччини в Україні Анкой Фельдгузе.

Про це вона повідомила на особистій сторінці Facebook.

Під час зустрічі одним з головних питань було обговорення можливих варіантів звільнення усіх громадян України з полону Росії.

Зі слів Денісової, у полоні РФ перебуває 115 громадян України.

Вона зазначила, що це питання є надважливим і висловила свої сподівання на зміни після зустрічі в Нормандському форматі.

Також, Людмила Денісова, відзначила ряд інцидентів за участі офіційних осіб Німеччини, які незаконно відвідують територію тимчасово окупованого Криму та Донбасу.

Як відомо, депутат Берлінського ландтагу від партії «Альтернатива для Німеччини» Гуннар Ліндеманн приїжджав на Схід України 16 жовтня.

Вона зазначила, що такі дії можуть негативно вплинути на позиції України та Німеччини щодо повернення українських територій та звільнення громадян України.

Також уповноважена Верховної Ради з прав людини повідомила, що під час зустрічі вдалося обговорити питання, які стосуються прав людини та двосторонньої співпраці у цій сфері. Як писав «Вголос», Денісова розповіла про важкий стан українських бранців.

ІА "Вголос": НОВИНИ