Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-служби ГУ Нацполіції у Львівській області.

За даними правоохоронців, у 2016 році на території м. Львова та Львівської області викрадено 25 автомобілів елітних марок, з них найбільше «Хонда CRV» та «Хонда Акура». Розшукано та повернуто власникам 7 транспортних засобів.

Лідерами серед автовикрадень стали Шевченківський, Личаківський та Залізничний райони Львова, а також у Дрогобицьккий, Кам’янка–Бузький райони області, також місто Червоноград.

Як відомо, найчастіше злодії викрадають автомобілі ВАЗ усіх моделей, які в подальшому розкомплектовують. Запасні частини та комплектуючі з викрадених автомобілів продають на авторинках, а кузовні деталі здають на металобрухт. 

Викрадені автомобілі преміум-класу злодії використовують для виготовлення так званих «двійників», інколи перебивають номери на кузові чи рамі автомобіля під документи авто, які потрапили в ДТП або згоріли. 

Автомобілі вітчизняного виробництва викрадають переважно вночі, зламуючи замок запалювання. Елітні автомобілі найчастіше крадуть вдень, використовуючи електронно-сканувальну апаратуру.

Аби не стати жертвою автозлодіїв, правоохоронці нагадують кілька простих правил:

- паркувати автомобіль необхідно на охоронюваних автостоянках;

- необхідно обладнати автомобіль додатковими механічними засобами безпеки, про які нікому не повідомляти;

- встановити електронні засоби безпеки на ліцензованих СТО (так звані «імобілайзери»), про місцезнаходження яких нікому не повідомляти;

- встановити на автомобіль системи GPS-навігації із функціями дистанційного блокування автомобіля у разі несанкціонованого проникнення;

- обслуговувати автотранспорт лише на ліцензованих СТО.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ