Про це сповістив начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, пише УП.

"Керівництво туристичної компанії повідомило, що планує вивезти туристів, які затрималися у Шарм-ель-Шейху двома рейсами: о 21:00 - виліт літака до Єгипту о 16:00, початок трансферу з готелю до аеропорту о 18:00  та о 2:30", - зазначив представник МЗС.

При тому Кирилич підкреслив, що терміни для виліту українців можуть змінитися, а справа перебуває на контролі посольства України в Єгипті. 

У Департаменті консульської служби МЗС України також повідомили, що виліт чартерного літака авіакомпанії YanAir 5216 з 215 українськими туристами до Львова з аеропорту Шарм-ель-Шейха було затримано 27 квітня 2018 року за технічних причин. 

"Також через певні причини не зміг відлетіти в Україну літак авіакомпанії EgyptAir, що був зафрахтований українським авіаперевізником. Всі пасажири були перевезені до готелю Experience Park Land, де розмістилися на ніч, та були забезпечені водою і харчами", - зазначили у департаменті МЗС.

"Прибуття нового літака на заміну очікується о 17:00 і виліт з пасажирами, відповідно о 18:00. Збір пасажирів на виїзд до аеропорту почнеться після отримання повідомлення про виліт запасного літака з України", - розповіли у відомстві. 

Раніше повідомлялося, що з Єгипту майже добу не можуть вилетіти 200 українських туристів з дітьми.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ