Такою думкою артист поділився в інтерв'ю виданню одному із російських видань, передає Обозреватель.

«Я дивуюся, як можна опуститися до того, щоб закликати до нової війни? Пам'ятайте – Жириновський кричав, що треба дійти до Києва, що ми, мовляв, «їх за 6 хвилин знищимо», і так далі... Але уявити, що пан Жириновський або хто-небудь ще типу нього дійсно виявиться на війні і буде там страждати, я не можу. Тому що замість себе вони напевно пошлють інших», – підкреслив він.

На заяву журналіста, що Жириновський більше актор, ніж політик, Басилашвілі відповів наступним:

«Тим більше – це підло. Його за це треба публічно висікти! Може, тоді він перестане займатися такого роду театром».

Басилашвілі впевнений, війна на Донбасі і так зване питання Криму - не причина, а прямий наслідок негативу і нагнітання ненависті в соцмережах і між людьми.

«Мені здавалося, що ХХI століття принесе можливість вирішувати багато питань моральним шляхом. Я сподівався, люди зрозуміють, що вбивати один одного – це злочин навіть на війні. Що не можна спалювати напалмом, кидати бомби, відривати руки і ноги. Що це звірство. Я дивлюся – ось уже Європа, яка об'єдналася в одну загальну конфедеративну державу, підійшла до такого розуміння ближче», – зазначив актор.

«Так, Росія – держава ще молода, ми почали розвиватися значно пізніше, ніж європейські країни. Але, напевно, ми теж повинні срозвиватися в руслі моральності, а не гуркоту зброї і залякування всіх і вся. Мені соромно, що наша країна зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю», –зізнався він.

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ