Про це заявив 22 листопада 2016 року на сесії Львівської обласної ради депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігор Тенюх, коментуючи відповідь військової прокуратури Західного регіону України на запит депутатів від ВО «Свобода» щодо використання військовослужбовців строкової служби на загальнобудівельних роботах.

«Відповідь, яку ми отримали від військової прокуратури є неповною, оскільки згідно нормативно-правової бази у галузі безпеки та оборони України, а саме Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту» використання військовослужбовців строкової служби не за призначенням забороняється.

Також на військовослужбовців цієї частини, яка входить до Державної спеціальної служби транспорту повністю поширюються вимоги закону і статутів ЗСУ, які також категорично забороняють використання військовослужбовців строкової служби не за призначенням.

Командир частини Т0110 порушив закон державної спеціальної служби транспорту, і тому ми наполягаємо, щоб це розслідування було повторно проведене і чинне законодавство було встановлено відповідно до українського законодавства у галузі оборони та безпеки», - зазначив депутат.

Нагадаємо, що 27 вересня 2016 року депутати фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді на сесії ради висловили обурення фактом залучення військовослужбовців до ремонту доріг. «Фракція ВО «Свобода» вважає неприпустимою практику, коли замість проходження військової підготовки та військової служби солдати виконують «чорну роботу». Саме виконання армією невластивих функцій і стало однієї з причин зниження боєздатності, а в подальшому і знищення Збройних сил України. Очевидно, що у вищенаведених випадках, окрім зловживань з боку військового керівництва, може йтися і про ухилення від сплати податків.

У зв`язку з цим просимо перевірити факти, викладені у запиті, та вжити заходів щодо притягнення посадових осіб, винних у скоєнні порушень, до відповідальності», - йдеться у документі.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ