Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє видання РИА «Новости».

«Зі свого боку, з самого початку підтримуємо паритет щодо кількості осіб, включених до санкційних реєстрів. Так що поповнимо свій «чорний список» черговою групою американських діячів», — сказав Рябков.

«Ми робимо це тільки з причини американської політичної впертості і неготовності сприйняти реальність», — додав чиновник.

Росія може запровадити і інші кроки у відповідь на санкції. Рябков наголосив, що РФ сподівається на стабілізацію двосторонніх відносин зі США.

«Варто також задуматися і про те, що, руйнуючи російсько-американські відносини, ці політики грають з вогнем, оскільки одночасно розхитують глобальну стабільність», — заявив російський чиновник.

Як писав «Вголос», 15 березня Міністерство фінансів США розширило санкції щодо Росії. У санкційний список внесли 14 фізичних осіб та одну організацію.

Згодом у Вашингтоні заявили, що не послаблюватимуть санкцій проти Росії. За необхідності США можуть вдатися до посилення тиску на Москву, якщо російська сторона не припинить окупації Криму та своєї агресії на Сході України.

16 березня Міністерство внутрішньої безпеки США і ФБР заявили, що уряд Росії причетний до організації серії кібератак на системи критичної інфраструктури США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ