Про це він заявив сьогодні, 4 грудня, під час зустрічі з представниками громадських організацій, передає кореспондент «Вголосу».

Садовий заявив, що він не зробив європейцям зауваження за карту з «республіками Л/ДНР», бо «не знав як». 

«Наші європейські партнери, практично всі країни ЄС підтримують Україну, якщо хтось з європейських аналітиків використовує такі графічні позначення – це його право. В принципі, стаття, яка була презентована на першій панелі безпекового форуму, написана правильно, вона навіть проукраїнська. Є чітка позиція державної влади. Але яким чином доносити цю думку до європейських аналітичних центрів – це інше», –  сказав Садовий.  

Окрім того, Садовий заявив, що інцидент з картами комусь вигідний, ймовірно, натякаючи на голову Львівської ОДА Олега Синютку.

«Донецька та Луганська області знаходяться в окупації, і тих терористів потрібно гнати. Це хтось під певними акцентами неправильно хотів подати інформацію», – додав мер Львова.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 грудня, учасники російсько-української війни на Донбасі вимагали відставки львівського міського голови Андрія Садового та покарання осіб, причетних до організації Львівського безпекового форуму, де учора стався скандал.

На карті Львівського безпекового форуму захоплені території Донецької та Луганської областей позначили «республіками». 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив публічне обурення щодо позначення на карті України невизнаних народних республік і подав заяву до СБУ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ