Під час сьогоднішнього засідання Уряду прийняли військово-медичну доктрину України, повідомляють "Українські новини".

Метою нової доктрини є приведення до єдиного стандарту організаційні засади роботи медичних служб незалежно від підпорядкування, розуміння причин зниження боєздатності військових і шляхів її підвищення, погляди на профілактику, діагностику та медичну допомогу, евакуацію, лікування та реабілітацію військових, профілактику бойового стресу. Крім цього, документ передбачає територіальний принцип медичного забезпечення військових та його інтеграцію в медичний простір України.

Уточнюється, що стандарти медичної допомоги залишаються однаковими як для мирного, так і для воєнного часу.

Впровадження нових стандартів, які відповідають політиці медичного забезпечення НАТО, буде здійснюватись до 2020 року.

Що стосується фінансового і ресурсного забезпечення, то на потреби Збройних сил передбачено виробництво вітчизняних медичних товарів і ліків, а також для створення стратегічного запасу.

Також у документі вказується, що з метою ресурсного забезпечення реалізації доктрини буде стимулюватися виробництво вітчизняних медичних товарів і ліків, а також наземного, водного й авіаційного транспорту для евакуації поранених.

Крім цього, передбачається, що держава буде сприяти виробництву вітчизняного наземного, водного й авіаційного транспорту для евакуації поранених.

ІА "Вголос": НОВИНИ