Про це пише Veneziatoday.it.

«Венеція є єдиним містом в Європі, в якому було заарештовано всього лише чотирьох терористів. Вони хотіли підірвати міст Ріальто, заявляючи, що хотіли зустрітися з Аллахом. Ми відправимо їх прямо до Аллаха без підривання моста. Якщо хтось вигукне «Аллах Акбар» на площі Святого Марка, то ми відправимо їх туди», - цитує ЗМІ міського очільника.

Цікаво, що в Італії неоднозначно розцінили заяву мера Венеції.

До прикладу, видання The Times пише, що після такого виступу на конференції в Ріміні, мер Флоренції Даріо Нарделла підбіг до Брун'яро, вигукуючи «Аллах Ахбар!» та сміючись. Згодом у Facebook він вибачився за такий жарт, написавши: «Я не мав намір образити когось, і тим більше мусульманську громаду».

Андреа Гнассі, мер міста Ріміні (регіон Емілія-Романья), теж відреагував на слова Брун'яро, заявивши: «Я б рекомендував всім із Романьї не співати «Моя Романья» на площі Святого Марка, бо ти ніколи не знаєш.... я не впевнений, чи я повністю зрозумів промову Брун'яро, тому що половина її була на венеціанському діалекті».

Як відомо, у березні поліція Венеції заарештувала трьох вихідців із Косова та затримала одного неповнолітнього за підозрою у підготовці теракту. Затриманих підозрюють у підготовці теракту на мосту Ріальто, який є символом Венеції.

ІА "Вголос": НОВИНИ