Про це повідомляє видання «Наші гроші».

У 2007 році університет уклав з фірмою «КІОД-І» інвестиційний договір щодо реконструкції п’ятиповерхового будинку гуртожитку №7.

За умовами договору, інвестор отримав у власність нежилі приміщення – 1815 кв.м. прибудови до гуртожитку і 737 кв.м. цокольного поверху гуртожитку. Ці приміщення заходяться у межах ділянки 0,74 га, на яку університет має держакт на право постійного користування.

Фірма-інвестор стверджує, що як власник приміщень також має право користування частиною цієї ділянки. Однак вона не зможе оформити її в оренду, якщо університет не відмовиться від ділянки.

Суд відмовив у позові фірми «КІОД-І», оскільки відмова від права користування ділянкою є добровільною і спонукання до такої відмови не може відбуватися в судовому порядку. Також зясовано, що «КІОД-І» не звертався до відповідних органів з приводу набуття права користування ділянкою. Тому суд зазначив, що «КІОД-І» обрав неправильний спосіб захисту своїх інтересів.

«КІОД-І» належить ТОВ «КУА «Чорноморець-Капітал», Ігорю Черкасову і Леоніду Клімову народному депутату від групи «Партія «Відродження», колишньому члену Партії Регіонів. Ігор Черкасов є помічником нардепа Клімова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ