В інтерв'ю ОбозТВ жінка зазначила, що пішла воювати на боці України в липні 2014 року, після того, як бойовики у Дебальцеві позбавили життя її 4-річну доньку.

«24 липня її вбив снаряд, який потрапив у будинок. 28-го я вже пішла воювати. Як місцева жителька, я допомагала військовим збирати інформацію», – розповіла вона, підкресливши, що доньку виховувала сама.

Протягом цілого року дівчина збирала інформацію про кількість терористів на позиціях, про розміщення техніки і російських найманців у лавах «ДНР».

«Потім я потрапила в полон, якраз коли переносила інформацію. Мене повинні були зустріти наші, але я натрапила на сєпарів. У полоні спершу просто тривав допит: де служиш, з ким служиш, хто командир, як потрапила, чому пішла воювати... Зрозуміло, що потрібні відповіді вони рідко отримували. Спочатку я взагалі над ними знущалася. Потім вже мене почали бити, намагалися язик відрізати, ламали ребра, виривали ножем зуби. Але найстрашніше було, коли навпроти мене садили нашого полоненого хлопця і починали його катувати... відрізати язик ... і не тільки», – розповіла Еріка.

Дівчина також зазначила, що вибралася з полону лише завдяки бійцям «Правого сектора», які викупили її за 10 тисяч доларів.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ